Je hebt de verkorte intenties gezien van de Spirit Charms en Spirit Gems. Nu ben ik een vrouw van veel woorden dus hier kun je veel meer lezen en hopelijk lukt het je zo om een mooie verhaal voor je zelf te combineren.

We beginnen met de intenties van de Spirit Charms en als je helemaal doorscrollt kom je bij de Spirit Gems. Alles op alfabetische volgorde 🙂

Spirit Charms

Prachtige bedels van Stainless Steel. Ik kies voor Stainless Steel omdat ze van ontzettend goede kwaliteit zijn, tegen een stootje én tegen water kunnen. Daarnaast zijn ze betaalbaar. Ik ben altijd op zoek naar mooie bedels, van goede kwaliteit, om toe te voegen aan de collectie.

Het symbool voor de vrouwelijke zon en de spiegel van de ziel. Het dragen van dit amulet zou je bescherming bieden. Een extra oog dat je zou beschermen tegen jaloezie en kwade mensen.

Een anker staat symbool voor stabiliteit. Het staat symbool voor beloofde houvast en veiligheid en geeft daarom hoop en vertrouwen. Een anker zie je vaak in het bekende ‘geloof, hoop en liefde’ en symboliseert hierin hoop. Veilig zijn in je thuishaven.

De bij staat voor innerlijke kracht. Voor ambitie, voor hard werken om je doelen te bereiken. De bij staat ook symbool voor stilstaan en genieten. Genieten van de natuur en van bloemenpracht. Bijen staan symbool voor balans. Balans tussen hard werken en stilstaan. Het leren waarderen van je omgeving i.p.v. altijd maar aan het rennen te zijn.

Een van de mooiste dingen aan de Hamsa vind ik dat je het in zoveel religies terug kunt vinden. Hierdoor kun je veel prachtige verhalen vinden met de Hamsa als onderwerp. En zijn er veel prachtige intenties aan te verbinden. In verschillende geloven staat de hand symbool voor moederschap en zorg. Je kunt de hand ook zien als ‘stop’. De hand zou het kwaad tegenhouden en je beschermen. Het staat symbool voor hoe je in het leven wilt staan. Wat voor mens wil jij zijn en wat wil je geven aan anderen. Zo is de open hand een symbool voor onvoorwaardelijk naar je medemens kijken. Onbevooroordeeld zijn. Een teken van vrede. Met een open hand laat je zien dat je geen geheim hebt.

Het meest bekende symbool ooit, denk ik. Het symbool voor de liefde. Het hart, de spier die door ons lichaam bloed pompt. Waar we niet zonder kunnen. Net als liefde, we kunnen niet zonder liefde toch? En dan bedoel ik niet perse liefde binnen een relatie maar liefde van familie of vrienden, van kinderen. Of het kunnen geven van liefde. Het brengt ons zoveel. Hoop, vreugde, samenzijn. Ik hoop ook dat het je hoop geeft om te blijven vertrouwen in liefde. Om te blijven vertrouwen in de goedheid van de mens. Dat een gebroken hart niet kapot is maar gebroken. En alles wat gebroken is, kan gelijmd worden.

Dit kleine vogeltje moet harder werken om te overleven. Is altijd op zoek naar wat haar het meest gelukkig maakt. (Fladdert van bloem tot bloem.) De kolibrie staat symbool voor de vreugde van het leven. Omdat dit kleine vogeltje zowel voor- als achteruit kan vliegen, staat ze ook symbool voor het onmogelijke mogelijk maken. Do whatever makes YOU happy, lieve jij.

Een libelle staat symbool voor transformatie. En is een brenger van licht en geluk. Voor speelsheid en verandering. In de Chinese tradities schijnen ze de Libelle ‘kind van de wind’ te noemen.Hoe zou jij willen dat jouw leven eruit zou zien? Ben je tevreden? Geloof in jezelf en de mogelijkheden in dit leven zijn eindeloos.

Een bijzonder symbool met een lange geschiedenis, ze staat voor een nieuw begin. Haar meest bekende en sterke intentie is dat een Lotus bloeit in modderig water, met haar wortels diep gegrond staat ze voor standvastigheid, toewijding, voorspoed en wijsheid. Ze staat voor van donker naar licht. Van het ontstaan in de donkere modder tot prachtig bloeien boven water. Voor transformatie, voor groei. 🪷
Je bent niet waar je vandaan komt en kunt hiervan loskomen. Mag loskomen. Dat de gebeurtenissen in je verleden niet bepalen wie je bent. Je bent niet de gebeurtenis. Je bent niet je ouders. Je bent niet je trauma. Jij bent jij. Waar je ook vandaan komt, je mag de keuze maken om te zijn wie je bent en te vechten voor wie je wilt zijn en waar jij voor staat.

Oh mooie maan, ik houd zo van dit symbool. Dat ze ons allemaal weet te verbinden in het donker. Ze is je dagelijkse (nachtelijke) reminder om je intuïtie te volgen. Wat maakt je blij? Waarvan word jij gelukkig?

Luister naar je gevoel, weest bewust in je handelingen en de maan wijst je de weg.

Wie houdt er niet van schelpen? Of heeft herinneringen aan het zoeken van schelpen? Ze brengen een vleugje magie met zich mee.

De schelp staat al eeuwen symbool voor het leven. Voor liefde en voor vruchtbaarheid. Een brenger van rijkdom en geluk.

Dit kleine krachtdier staat symbool voor de tijd nemen die je nodig hebt. Je het vertrouwen te geven dat alles op de juiste tijd komt. Het wenst je met kalmte en aandacht vooruit te blijven gaan. Op jouw tempo!

De schildpad staat voor geduld, vertragen en voor kabbelen.

Een reminder om jezelf niet kwijt te raken in de snelheid van ons leven.

De ster staat symbool voor licht in het donker en voor de hoop die het lichtpuntje geeft. De ster staat voor eeuwigheid.

Iedereen kent de transformatie van de vlinder, van rups naar vlinder. Het staat symbool voor bloeien wanneer de tijd rijp is en hier vertrouwen in te hebben. Geduld te hebben in dit proces. We worden niet geboren met alle wijsheid. We leren van elkaar als mensen en van onze omgeving, we leren op onze reis door het leven. Het zien van een vlinder staat ook symbool voor een boodschap van een overledene. Het dragen van de vlinder kan symbool staan voor iemand die je mist.

Over de hele wereld komt de zon terug als symbool. De zon staat voor licht, energie en levenskracht. De aarde en alle planeten die zich om de zon bewegen krijgen licht en warmte van de zon.
De zon staat ook symbool voor zelfvertrouwen, welwillendheid, ambitie, gulheid en nobelheid.
Laat het symbool staan voor wat jij wilt uitstralen. Hoe wil jij je omgeving verwarmen met jouw licht?

Spirit Gems

Altijd ben ik op zoek naar de mooiste natuur- en half edelstenen om zelf bedeltjes van te maken. Ieder bedeltje maak ik zelf, afgewerkt met Stainless Steel. Je las de korte versie van de intenties, hier lees je de uitgeschreven intenties .

Groene agaat is een beschermer en ze zou je helpen aarden. Ze staat voor innerlijke rust en het bevorderen van zelfreflectie. Ze brengt een veilig gevoel en balans.
Daarnaast zou agaat dé beschermsteen voor de zwangere vrouw en haar ongeboren kind zijn. De steen zou moeder en kind voeden met liefdevolle energie. Na de geboorte zou het een positief effect hebben op borstvoeding.
Doordat ze balans brengt in hoofd en hart zou ze ook verzachting brengen aan het hormonale stelsel. Een groene beschermer vol prachtige intenties.

Amazoniet brengt balans. Zou kalmerend werken en balans brengen bij stemmingswisselingen, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma’s, zorgen en rouw.
Door het in balans brengen van je hoofd & hart zou Amazoniet helpen bij het oplossen van problemen. Je het heft in eigen handen te laten nemen. De steen staat voor wilskracht. Own it!
Ook zou de steen je leergierig maken. Amazoniet zou ook beschermen tegen negatieve (elektromagnetische) stralingen.
Grappig weetje, als je Amazoniet onder je kussen zou leggen dan zou de steen je helpen inslapen en doorslapen. Het bevordert een goede nachtrust.

Een zuiverende beschermer. Amethist zou je helpen om eerlijk te zijn naar jezelf. Zou je helpen om met compassie en zonder oordeel naar jezelf te kijken. Maar ook naar anderen.
Een steen die inzicht zou geven in emotionele processen.
Doordat de steen een zuiverende, reinigende functie heeft zou het heel geschikt zijn om ruimtes te reinigen.Samen met de rozenkwarts en bergkristal staat het voor harmonie, de gouden driehoek. Een steen die staat voor zelfinzicht, intuïtie en het bevorderen van spirituele groei. En voor loslaten.

Apatiet is de steen van succes en brengt je zelfvertrouwen. Een goede steen bij angsten en stress. Het is een activerende steen en geeft je de energie en concentratie om je doelen na te jagen.

Ben je een echte introvert? Dan zou Apatiet wat meer extravert maken, je plezier brengen in gezelschap. Het stimuleert communicatie, maakt sociaal, levendig en open. Een steen die creativiteit zou bevorderen en de behoefte aan avontuur vergroot.

Werkt zo motiverend als je eigen cheerleader.

Aquamarijn is een kalmerende steen. Het brengt je heel veel fijns zoals oprechtheid, eerlijkheid, tolerantie, onbezorgdheid en vrolijkheid.
Het helpt je in the flow komen en in het nu te leven. En het is de steen van respect en vriendschap.

De steen zou dynamisch, volhardend, doelgericht en succesvol maken. Het zou zorgen voor een heldere geest als je verward bent. Aquamarijn is heel geschikt om bij je te dragen tijdens meditatie, het bevordert spirituele groei.

Deze groene gelukssteen zou je helpen je dromen waar te maken, te vinden wat voor jou het beste is en waar jij blij van wordt! Ze zou je kalmeren en overvloed en geluk aantrekken. Een super mooie intentie van Aventurijn is dat ze je helpt flowen op de golven van het leven.

De steen stimuleert een hoop mooie eigenschappen. Zoals tolerantie, geduld, enthousiasme. Individualiteit en creativiteit. Bij een gebroken hart zou Aventurijn een hele zachte genezer zijn. Ook wanneer je bedroeft bent. Een beschermer tegen negatieve energie.

Grappig weetje, draag je een aventurijn in je portemonnee dan zou het geld aantrekken.

Bergkristal is prachtig helder en neutraal. Hierdoor kan je de steen opladen voor verschillende werkingen en zou het andere stenen versterken.

De steen bevordert concentratie en helder denken.

Bergkristal is heel geschikt voor energetisch werk. De steen zou energie reguleren en absorberen, geeft energie en slaat energie op om deze vervolgens in te zetten wanneer het nodig is. Dat is een prachtige intentie, toch?

I love Cherry Quartz, wow.

Een bommetje vrouwelijke energie. Vol liefde. Tegen onrust. Ter bevordering van humor en vreugde. Het vergroot je zelfrespect, kalmeert je geest en zou zorgen verminderen. Heel tof, door de intense energie zou ze helpen dromen te begrijpen en herinneren. Energetisch ook een hele mooie, want naast reguleren en absorberen geeft ze ook energie.

Mooie intentie: de energie zou ergens opgeslagen worden en tevoorschijn komen op het moment dat je iets nodig hebt.

Een hartverwarmend zonnetje, een waar lichtpuntje is Citrien. Ter bevordering van zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit en extraversie (fijn voor de introverts). Dit zonnetje brengt je levensvreugde, energie en moed.

Door al deze mooie eigenschappen zou het je helpen depressieve gevoelens en angsten te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, overvloed en succes aan. Om dit ook weer te delen met anderen.

Het bevordert je aura, creativiteit en zou zelfs zorgen voor fysieke energie.

Naast de typische Jaspis-eigenschappen (strijdlust, moed, voor jezelf opkomen, weerbaarheid en het waarmaken van je doelen) brengt de Dalmatiër nog wat extra’s met zich mee.

Naast een beschermer is het ook een steen die evenwicht zou brengen. Een steen die rationele mensen helpt om tot rust te komen, de gedachtestroom te stoppen.

De steen zou energie geven en blij maken.

Kracht, energie, doorzettingsvermogen. Zelfvertrouwen, wilskracht, vitaliteit, moed, hoop, optimisme, levensvreugde, daadkracht en overlevingsdrang. Om te dragen wanneer je het niet meer weet, wanneer het leven je uitdagingen geeft, wanneer je moe bent en je depressieve gevoelens ervaart.
Wanneer je denkt niet uit een situatie te komen dan zou granaat je helpen tot creatieve oplossingen te komen.

Door het bevorderen van mooie eigenschappen en het verminderen van beperkende gedrag- en denkpatronen, zou de granaat je uitzicht bieden en je helpen ontplooien. Tot jezelf te komen.

Zo’n krachtige en zachte steen tegelijk. Voor de gevoeligen onder ons. Als reminder om dicht bij mezelf te blijven. Want daar staat Labradoriet symbool voor.

Het is een beschermende steen die je in je kracht zou zetten en je zou helpen je eigen weg te vinden. Labradoriet zou je beschermen tegen negatieve energie, negatieve mensen en ov acerprikkeling. Juist hierdoor een hele mooie steen voor gevoelige mensen. Het is een brenger van kracht, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Een steen die angsten kleiner zou maken.

Een van de mooiste eigenschappen is dat het bij je dragen van deze steen je intuïtie zou versterken. Een mooie reminder om te vertrouwen op je intuïtie. Een reminder om te luisteren naar wat je hart je ingeeft.

Een prachtige blauwe steen die je helpt om jezelf te zijn en je helpt tijdens het bewandelen van je eigen pad. Een brenger van innerlijke rust.
De Lapis Lazuli is een hele spirituele steen en zou je spirituele kracht bevorderen.

Een steen je helpt om voor jezelf op te komen en je stem te gebruiken. Om jezelf letterlijk te laten horen. Ook zou deze steen creativiteit stimuleren

Maansteen en haar connectie met vrouwelijke energie. Ze zou je gevoelsleven kalmeren. En voor dit HSP-mensje is dat een hele fijne intentie.
Ook zou de maansteen je vrouwelijke intuïtie stimuleren.
Dit is een prachtige steen voor zwangere vrouwen, vrouwen met een kinderwens of vrouwen die net bevallen zijn omdat het voor evenwicht in je hormonale stelsel zou zorgen.

Naast dit alles is er ook nog de connectie met de maan. Het lichtpuntje.

Onyx staat voor standvastigheid en het bereiken van je doelen. Het zou besluitvaardig maken, concentratie brengen en je een vleugje nuchterheid en realisme schenken.

Ook zou de onyx je helpen je grenzen te bewaken en rust te brengen in je hoofd. En je een vertrouwd gevoel brengen, waar je ook bent.

Mooi weetje, men zegt dat je met deze steen in de toekomst kunt kijken doordat je je eigen lot kunt veranderen.

Een oude legende zegt dat de steen is gevormd door manestralen waarvan het licht op de aarde viel en stolde. De steen zou je geluk brengen. En dan haar naam, toch?

Het is witte, transparante labradoriet. Met een magische glans. Een zachte en beschermende steen om je in je kracht te zetten. Een steen die je zou helpen om je vrouwelijkheid te vieren en te eren. Een ware Godinnensteen met een lijntje naar de maan en de getijden. 🌙

Nog een Jaspis erbij. Want deze is te mooi om niet toe te voegen. De extra’s van de rode Jaspis zijn dat de steen verwarmend werkt en je lichaam van energie voorziet (goed bij oververmoeidheid, CVS, herstel).

Het brengt je liefde voor de medemens. Het helpt je in je kracht te staan, bevordert doorzettingsvermogen en wilskracht. Het zou helpen bij het verwerken van trauma’s en verdriet. Een aardende steen. Leuk weetje: Jaspis zou je mannelijke kracht versterken

De steen van de liefde! Van vriendschap, zelfliefde en zelfzorg. Ze opent je hart voor liefdevolle relaties. Om liefde te ontvangen en te geven.

Het is een zachte steen, de steen van het hart. Het zou de liefde laten stromen. En een van de mooiste eigenschappen van rozenkwarts is dat het kalmerend zou werken bij verdriet en trauma’s. Bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid.

Ze stelt je hart open voor schoonheid en brengt rust voor de ziel.

Sodaliet brengt mannelijke en vrouwelijke energie samen. Rationeel en emotioneel. Het dragen van de steen zou je zelfrespect vergroten en je helpen trouw te blijven aan jezelf. Het zou je helpen jezelf te accepteren, zoals je bent. Zonder oordeel.

Sodaliet zou blokkades in jezelf helpen oplossen, helpt logisch nadenken en vergroot loyaliteit. De steen zou je bevrijden van schaamte, schuldgevoelens, onrustige gedachten.
Sodaliet staat ook voor kracht en troost. De steen is een mooie stimulans om door te gaan wanneer je het moeilijk hebt.

De mooie Tijgeroog staat voor kracht, moed en vertrouwen. Vernoemd naar de krachtige tijger. Wanneer je in een moeilijke situatie zit zijn de intenties van de Tijgeroog heel krachtig om te dragen. Het is een beschermende steen. Met de aandacht gericht op het innerlijk. Een steen die je zou helpen dicht bij jezelf te blijven.

De steen zou beschermen tegen negatieve energie en inzicht geven in onszelf en anderen. De Tijgeroog zou je met al haar mooie intenties helpen je doelen te bereiken en je extra kracht bij twijfel. Naast al dit moois zou het dragen van de Tijgeroog je rust geven.

Toermalijn zou je helpen je in je kracht te staan. Een steen die je zou beschermen en kalmeren. Toermalijn staat symbool voor groeien en bloeien!
Een steen die je zou helpen liefdevol naar jezelf te kunnen zijn

Weet je wat ze zeggen? Dat het een schild vormt, het negatieve afvoert en dit omzet in positieve energie. En dat hierdoor je energiebanen in balans worden gebracht. Mooi hé?

Rust, warmte, zachtheid, vrede en verlichting.
De parel staat voor tevredenheid. Ook zou een parel spirituele groei en transformatie bevorderen en symbool staat innerlijke groei.

Het zou een hoop mooie eigenschappen stimuleren. Denk aan eerlijkheid, begrip en integriteit. Daarnaast staat de parel voor wijsheid opgedaan door ervaring. Het zou je helpen door te leren van levenslessen en je hierdoor sterker en wijzer maken.

Een bijzondere toegeschreven gave van de parel is het absorberen van negatieve emoties.

Waar de mooie maansteen staat voor vrouwelijke energie, staat de zonnesteen voor mannelijke energie. Waar de maansteen staat voor intuïtie, staat de zonnesteen voor het aardse leven. Waanzinnig duo! Waar de maan mijn eeuwige lichtpuntje in het donker is, is de zon een pure, verwarmende lichtbron.

Niet gek dat de zonnesteen een goed humeur brengt. En levensvreugde, daadkracht, zelfvertrouwen en optimisme. Een steen die je eigenwaarde zou vergroten.

De steen zou je helpen je uit je hoofd te komen en te laten genieten van het hier en nu.

Mis je nog een steen? Of zou je heel graag nog een steen willen terugzien? Laat het gerust weten. En nog even een sidenote. Ik geloof niet in toverkracht. Daarom schrijf ik niet over medische eigenschappen van stenen. Ik geloof wel in magie. En in de magie van het stellen van een intentie. Of de magie van het dragen van een reminder. Ik geloof dat dit je kan helpen bewust te houden van iets en dat het op deze manier een positieve bijdrage kan leveren.